top of page
Search
  • Writer's pictureJussi Pellikainen

"Uudelleen" koulutus itselle ja hevoselle P1

Aloitin nyt Andaaron uudelleen kouluttamisen sanan varsinaisessa merkityksessä. Vaikka hänellä on raviuralta pohjaa käsittelystä ja siedätyksestä käyn silti kaikki harjoitteet ja siedätykset läpi alusta alkaen etsien mahdollisia aukkoja. Treenejä on nyt kolme päivää takana ja mitään isoja ongelmia ei ole siedätyksen puolelta tullut ilmi. Sen sijaan on tullut selkeästi esille, että vaatii hieman aikaa ja itseltä oman kehonkielen liioittelua saada hänet erottamaan kehonkielestä milloin tarvitsee tehdä jotain ja milloin ei. Andaaron huomio on ollut ensimmäisillä kerroilla liikaa apuvälineissä ihmisen sijaan, mutta kehitystä on tapahtunut huomattavasti.


Tällä hetkellä ohjelmassa on neljä harjoitusta, joista väistöt vaihtuvat ensimmäisenä jahka perusta on hyvä. Liikaa ei parane jäädä työstämään pelkkää väistöä sillä se sisältyy muihin harjoitteisiin hyvinkin oleellisesti, mutta pohjan pitää olla riittävän vahva tai joutuu palaamaan takaisin myöhemmässä vaiheessa. Kuten esimerkiksi Islan kohdalla kävi pohkeenväistön kanssa ja jouduin ottamaan pakkia ja palaamaan etupäänväistöön ennenkuin pohkeenväistö lähti sujumaan.

Mikäli jonkin asian tai harjoituksen kohdalla tuntuu, että seinä nousee vastaan suosittelen miettimään, mitkä aikaisemmat harjoitukset tukevat tai ovat pohjana harjoitteelle. Ja varmistamaan että siellä ei ole aukkoja hevosen osaamisessa. Näin ollen ensimmäiset satulaan tutustumiset ovat todennäköisesti aikaisintaan ensi viikon lopulla olettaen että pohjalla on vähintään kahdeksen treenikertaa ja hevonen on siihen valmis.


Toinen hyvä puoli tässä treenaamisessa yleisesti on itseni ja hevosen kunnon kasvattaminen. Harjoitukset muuttuvat fyysisemmiksi sitä mukaa kun kunto kasvaa. Pelkästään hevosen kouluttamisesta ei tämän yksilön kohdalla ole kyse. Yhtälailla tässä taistelee fysiikkaansa vastaan ja koittaa tsempata omaa kuntoutumista. Pari vuotta on pitkä aika olla sairaslomalla ja kykenemätön toimimaan kuten haluaa. Sitä katkeroituu helpolla ja jättää elämättä sen vähäisenkin mitä olisi muutoin tarjolla.


En tiedä tässä vaiheessa mitä tämä sarja pitää sisällään. Mutta ainakin tulee dokumentoitua Andaaron koulutuspohjan muodostumista aina satulointiin ja ratsastukseen asti. Ja toivottavasti myöskin kehitystä ratsuna. Sekä tulee seurattua meidän molempien fyysisen kunnon kohenemista (toivottavasti). Ainakin oma mieliala on lähteny parempaan suuntaan. Nyt täytyy vain välttää se suurin sudenkuoppa koulutuksessa eli säännöllisyyden puute.



25 views0 comments

Recent Posts

See All

©2021 by J. Pellikainen Horse Training. Proudly created with Wix.com

bottom of page